5 de juliol del 2012

Bescuit Genovès amb fondant

Aquest és el primer pastís que faig amb fondant.




INGREDIENTS


4 ous mitjans
120 gr. de sucre
120 gr. de farina de reposteria
1 culleradeta de sucre avainillat

100 gr. de sucre
100 ml. d'aigua

Melmelada d'albercoc
Fondant de colors


ELABORACIÓ

Batre els ous amb el sucre fins que dupliquin el volum. Afegir la farina (tamisada) i barrejar suaument. (Molt important perquè quedi ben esponjós).
Posar la crema en un motllo i coure al forn, uns 20 minuts a 180ºC. Deixar refredar.
El tallem per la meitat i reservem.


FARCIT

Preparem l'almívar escalfant el sucre amb l'aigua sense deixar de remenar; opcionalment es pot afegir aroma de vainilla. Un cop estigui fred mullarem les capes del bescuit. El farcim del que més ens agradi, en aquest cas melmelada d'albercoc. Tornem a unir les capes.

Per enganxar el fondant untarem tot el bescuit amb una capa ben fina de melmelada.  Decorar al gust.



* NOTA: L'he tornat a fer amb 5 ous, 150gr. de farina, 150gr. de sucre i mig sobre de llevat. Ha quedat més alt.